Zeytinyağlı lorlu biber turşusu nasıl yapılır?

Ferahlatıcı bir yaz lezzeti olan zeytinyağlı lorlu biber turşusu, lor peynirinin hafifliği ve baharatların dengeli uyumuyla sofralara renk katıyor. Dolmalık biberlerin içini doldurarak hazırlanan bu pratik tarif, hem göze hem damağa hitap eden bir meze alternatifi sunuyor.

28 Ekim 2025

Zeytinyağlı Lorlu Biber Turşusu Tarifi


Zeytinyağlı lorlu biber turşusu, hem sağlıklı hem de lezzetli bir meze alternatifidir. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir tat sunar. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bu nefis turşunun tarifi:

Malzemeler:


  • 10-12 adet dolmalık biber (yeşil veya kırmızı)
  • 250 gram lor peyniri
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım limonun suyu

Hazırlık Aşamaları:


  • Biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra, baş kısımlarını kesin ve içlerini temizleyin.
  • Bir kasede lor peyniri, ince kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz, şeker, nar ekşisi, limon suyu ve naneyi karıştırın.
  • Hazırladığınız harçla biberlerin içini doldurun, bastırarak sıkıca yerleştirin.
  • Doldurduğunuz biberleri geniş bir kavanoza veya cam kaba dizin.
  • Üzerine zeytinyağını ekleyin ve kapağını kapatın.
  • Kavanozu buzdolabında en az 1 gün beklettikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Biberlerin çıtır kalması için çok ince olmamalarına dikkat edin.
  • Lor peynirinin tuzluluk oranına göre tuz miktarını ayarlayın.
  • Daha ekşi seviyorsanız, nar ekşisi veya limon suyu miktarını artırabilirsiniz.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak, buzdolabında muhafaza edin.

Bu pratik tarifle, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir meze hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni