Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kırmızı Biber

Kırmızı Biber

Kırmızı biber, kırmızı biber patlıcangiller familyasına ait olan bir sebze türüdür. Ana yurdu Güney ve orta Amerika'dır. Sebze olarak kullanımının yanı sıra baharat da elde edilir. Sıcak ve kuru iklimlerde çok daha iyi yetişir. İlk olarak rengi yeşildir ve olgunlaşmaya başladığında kırmızıya döner. Kimisi tatlı kimisi hafif acı kimisi ise çok acı olabilir. Kırmızı biber kurutularak baharatları elde edilir. Ayrıca bütün kurutularak dolmalık olarak saklanabilir. Taze olarak yemeklerde mezelerde kullanılır. Közlemesi yapılarak yine mezelerde ve salatalarda kahvaltı sofralarında sıklıkla kullanılır. Sıklıkla dolmalarda, kızartmalarda salatalarda kullanılan bu sebze sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Birçok hastalığın önüne geçer ve sizleri hastalıklardan korur. Kırmızı biber yaz ayları asıl mevsimi olduğu için çok daha fazla pazar tezgâhlarında bulunur ve çok uygun fiyatlı olur. Hem yaz aylarında çok daha lezzetli biberlere rastlarız tezgâhlarda. Bu nedenle çoğu insan kırmızı biberleri yazdan alıp kış için konserveler yapar ya da közleyip kabuklarını soyduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda kış için saklarlar. Çünkü kış aylarında kırmızı biber fiyatları on liraya kadar çıkıyor. Fakat yazın bir iki liraya almak mümkün. Hem bu şekilde hazırlandığında hemen kolaylıkla dolaptan çıkarıp çözdürüp soslanarak servise hazır oluyor ve ani durumlarda kurtarıcınız oluyor. Şimdi birçok yemekte kullanılan ve çok sevilen bu biberin sağlığımıza olan birçok faydasından bahsedelim.

Kırmızı biberin faydaları nelerdir?

  • İçerisinde C, K ve P vitaminlerini barındırır.
  • Şiddetli baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur.
  • Damar tıkanıklığının önlenmesini sağlar.
  • Mide suyunun arttırılmasına yardımcı olur.
  • Kolesterolün dengelenmesene yardımcı olur.
  • İshalin kesilmesini sağlar.
  • Vücutta oluşan iltihaplanmaları giderir.
  • Akciğerlerin temizlenmesini sağlar.
  • Özellikle prostat kanserine çok iyi gelir ve oluşumunu önler.
  • Sinüzit iltihabını azaltarak sebep olduğu ağrıları dindirir.
  • Yüksek kan basıncını kontrol altına almaya çalışır.
  • İştah açmaya yardımcı olur.
  • Mide ekşimelerini önler.
  • Bronşite karşı oldukça faydalıdır.
  • Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olan maddeler içerir.
  • Üşütme ve soğuk algınlığına faydalıdır.
  • Midede gaz oluşmasını engeller.
  • Metabolizmayı çalıştırmaya yardımcı olur.
  • Cinsel isteği arttırarak cinsel sorunların önüne geçer.
  • Mide tembelliğini önler.
  • Romatizmanın ağrılarını var oluşturduğu iltihaplanmaları azaltır.
  • Zayıflamaya yardımcı olduğu için diyet yapanlar tarafından sıkça kullanılır.
  • Strese karşı savaşır.
  • Vücutta bulunan mikropları öldürücü etkiye sahiptir.
  • Solunum yollarını açarak solunum rahatsızlıklarını giderir.
  • İnsanda mutluluk hormonlarını harekete geçirir.
  • Kalp krizi, sedef, damar tıkanıklığı, solunum rahatsızlıkları ve kansere karşı koruyucudur.
  • Terlemeye yardımcı olur ve terlemeyi arttırır.
  • Mide asidini azaltır.

Kırmızı biberin zararları nelerdir?

  • Yüksek tansiyon oluşumuna sebep olur.
  • Kalp ve beyin rahatsızlıkları olanlar dikkatli tüketmelidir.
  • Egzamayı arttırır.
Son Güncelleme : 19.01.2024 10:01:16
Kırmızı Biber ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kırmızı Biber Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kırmızı Biber"
Şiddetli romatizma ağrıların var. İltihaplanma meydana geldi. Bu yüzden de doktora gittiğimde doktorum kırmızı biberin romatizma iltihaplanmasına iyi geldiğini belirtti. Ancak ben kolay kolay acı yiyemiyorum. Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz? Romatizma ağrıları için kırmızı biberi nasıl tüketebilirim acaba?
Gizem . 30.09.2018 18:43:37
CEVAP YAZ
Biber Fidesi
Biber Fidesi
Biber Fidesi, genellikle kızartmalık, sofralık ve kurutmalık olarak tüketilmek için ekilir. Birden çok çeşitleri vardır. Bunlar süs biberleri, dolma biber, kapya biber, kıl sivri biber, çarliston biber, sivri biber ve üçburun köy biberi fideleridir. ...
Acı Biber
Acı Biber
Acı biber, neredeyse tüm dünya mutfağında kullanılan acı biberin tarihi yaklaşık 9 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Avrupa ülkelerinde daha önceki yıllarda süs bitkisi olarak yetiştirilen acı biber, günümüzde mutfaklarda birçok yemeğin içinde kullanıl...
Jalapeno Biberi
Jalapeno Biberi
Jalapeno Biberi; yazıldığı gibi okunmayan "Halapenyo" denilen bu biberin anavatanı Meksika'dır. Capsicum annuum türünden cin biber ailesindendir. Tam anlamıyla olgunlaşmış bir Jalapeno biberinin boyu 5 ila 9 santim arasında değişir. Piyasada yaygın o...
Arnavut Biberi
Arnavut Biberi
Arnavut Biberi, Kırmızı pul biberin bir diğer adı da Arnavut biberidir. Arnavut biberi yüzlerce yıldır dünyanın tüm ülkelerinde yetiştirilmiş ve marketlerde satışa sunulmuş, yemeklere lezzet katmak ve daha sağlıklı yaşamak için kullanılmıştır. Arnavu...
Meksika Biberi
Meksika Biberi
Meksika Biberi, Meksika biberi Meksika'da yetişen ve çok acı olması ile bilinen kırmızı renkli bir biber çeşididir. Meksika biberinin acılığı onu bütün dünyada tanınmasının en büyük sebebidir. Acı biber dendiği zaman akla ilk olarak gelen biberlerden...
Kuru Biber
Kuru Biber
Kuru biber, özellikle kış günlerinde vazgeçilmez bir besindir. Yaz aylarında yetiştirilen biberler bazı aşamalardan geçirilerek kurutulur. Konserve ve benzeri saklama kapları yardımıyla aylarca saklanabilir. Kuru biber kullanılarak yapılan yemekler n...
Cin Biberi
Cin Biberi
Cin biberi, diğer adıyla da süs biberi olarak da bilinir. Ülkemizde biber çeşitleri çok olmasına rağmen, cin biberi Meksika'da bolca üretilmektedir. Acı olmasıyla ve çeşitleriyle farklılık gösterir. Biber, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Acı bib...
Kırmızı Pul Biber
Kırmızı Pul Biber
Kırmızı pul biber, belli yerlerde ekilen kırmızı biberin toplanıp sapı ve tohumlarından ayırarak güneş altında kurutulması ve dövülmesi ortaya çıkan baharat çeşididir. Kırmızı biberler alınarak toplanır yıkanıp temizlenir iyice kurutulduktan sonra gü...
Çarliston Biber
Çarliston Biber
Çarliston Biberi, Çarliston biberi, Türkiye'de çok yetiştirilen, aynı isimle söylenen rengi yeşil ve tatlı biberin yanında acı olanı da bulunan bitkilere verilen isimdir. Çarliston biberi, genel olarak tatlı olmaktadır. Sivri biber daha incedir. Faka...
Biber Tohumu
Biber Tohumu
Biber Tohumu, Biber tohumları çeşit olarak çok olan bitkilerdir, tohumların sıcaklığa bağlı olarak çimlenme süreleri değişir.25 derece olan bir sıcaklıktaki biber tohumları 1 hafta içinde çimlenir. Biber tohumlarını 1 bardak suda 1 gün bekletin biraz...
Tayland Biberi
Tayland Biberi
Tayland Biberi, özellikle uzak doğu ülkelerinde yemeklerin içinde ya da yanında kullanılan vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Yemeğe konulduğunda ayrı bir damak tadı almamızı sağlayan Tayland biberi, son zamanlarda oldukça fazla rağbet görmeye b...
Pul Biber
Pul Biber
Pul biber, bazı işlemler sonucunda kırmızı biberin kurutularak ve dövülüp baharat olarak kullanılan bir çeşittir. Acı bir tadı olan pul biber daha çok yemeklere lezzet vermesi için ya da bazı yemeklerin görselliğini arttırmak için kullanılabilir. Gen...

 

Acı Biber Hapı
Kara Biber
Biber Yağı
Biber Ekimi
Kırmızı Acı Biber
Acı Biber Turşusu
Biber
Yoğurt Limon Pul Biber
Biber Yetiştiriciliği
Biber Fidesi
Acı Biber
Jalapeno Biberi
Arnavut Biberi
Meksika Biberi
Kuru Biber
Cin Biberi
Kırmızı Pul Biber
Kırmızı Biber
Çarliston Biber
Biber Tohumu
Tayland Biberi
Pul Biber
Biber Çeşitleri
Popüler İçerik
Biber Ekimi
Biber Ekimi
Biber Ekimi, Anavatanı Güney Amerika olan biber ülkemize Osmanlılar zamanında gelmiştir. Biber de A, B ve C vitaminleri bulunur. Biberin; yeşil, kırmı...
Kırmızı Acı Biber
Kırmızı Acı Biber
Kırmızı acı biber, ülkemizde isot olarak tanınan biber türüdür. Özellikle güney bölgelerinde severek tüketilir. Anavatanı Meksika olarak bilinen kırmı...
Acı Biber Turşusu
Acı Biber Turşusu
Acı biber turşusu, Acı biber turşusu yapımında  ince, uzun, yeşil renk olan biberler kullanılır. Bu acı biberler cin biberi olarak da bilinmektedir. T...
Biber
Biber
Biber, çok eski çağlardan günümüze kadar tüketimi devam eden bir sebzedir. Mutfaklarda yemeklere lezzet katmak için sıkça kullanılan biber, alternatif...
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt limon pul biber, Günümüzün en büyük ve yaygın sorunlarından biri haline gelmiş olan kilo sorunundan dolayı insanlar çeşitli yöntemler denemekte...
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği, Biber yetiştiriciliğinde ülkemizde pek çok biber çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar acı biber, sivri biber, çarliston biberi, do...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kırmızı Biber
Çarliston Biber
Biber Tohumu
Tayland Biberi
Pul Biber
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024