Unlu biber kavurması nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli bir biber kavurması hazırlamak için doğru malzeme seçimi ve pişirme tekniği oldukça önemlidir. Bu tarif, hem ana yemek yanı hem de kahvaltılık olarak değerlendirilebilecek pratik bir seçenek sunuyor.

28 Ekim 2025

Ünlü Biber Kavurması Tarifi


Malzemeler:


  • 1 kg biber (sivri, çarliston veya kapya tercih edebilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet soğan (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşaması:


  • Biberleri güzelce yıkayıp kurulayın.
  • Biberlerin saplarını kesin ve isterseniz çekirdeklerini çıkarın.
  • Biberleri halka halka veya uzun şeritler halinde doğrayın.
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları da dilimleyin.

Pişirme Aşaması:

  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın.
  • İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Doğranmış biberleri tavaya ekleyin ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
  • Ara sıra karıştırarak biberlerin her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın.
  • Biberler yumuşayıp renk değiştirmeye başlayınca sarımsakları ekleyin.
  • Tuz ve isteğe bağlı baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Biberler tamamen yumuşayıp hafifçe kızardığında ocaktan alın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.
  • Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.
  • Ekmek üzerine sürerek de lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Biberleri çok ince doğramamaya dikkat edin, yoksa eriyebilirler.
  • Kavurma işlemi sırasında biberlerin çıtır kalmasını istiyorsanız pişirme süresini kısa tutun.
  • Daha lezzetli olması için biberleri fırında da pişirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni