Pul biberli yoğurt nasıl yapılır ve hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli bir pul biberli yoğurt hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. Malzeme listesiyle başlayarak, adım adım yapılışını ve püf noktalarını içeren rehber, bu nefis sosu mükemmel şekilde hazırlamanızı sağlayacak.

28 Ekim 2025

Pul Biberli Yoğurt Nasıl Yapılır?


Gerekli Malzemeler:


  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Tuz (damak tadına göre)
  • 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Yoğurdu derin bir kaseye alın ve pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırın
  • Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın
  • Yağ ısınınca pul biberi ekleyip 30-40 saniye kavurun (rengi koyulaşmadan)
  • Kavrulmuş pul biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirin
  • İsteğe bağlı olarak üzerine kuru nane serpebilirsiniz
  • Servis etmeden önce 5-10 dakika dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Pul biberi yakmamaya özen gösterin, aksi halde acı bir tat oluşur
  • Yoğurdunuzun kıvamı koyu ise bir miktar su ekleyebilirsiniz
  • Acı sevenler için pul biber miktarını artırabilirsiniz
  • Zeytinyağı yerine tereyağı da kullanabilirsiniz

Servis Önerileri:

  • Et yemeklerinin yanında
  • Kebap çeşitleriyle
  • Mantı üzerinde
  • Lahmacun ve pide ile
  • Meze olarak

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni