Kuru biber kızartması yapma sürecini deneyimleyen biri olarak, biberlerin seçimindeki titizliğin ne kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Olgun, sağlıklı ve lekesiz biberler bulmak gerçekten kritik. Peki, biberleri kurutma aşamasında güneşte bekletmenin en iyi yöntem olduğunu duydum, bu konuda bir tecrübeniz var mı? Ayrıca, yoğurtlu versiyonunun daha zengin bir tat sunduğunu belirtmişsiniz; yoğurt sosunun içine sarımsak eklemenin lezzeti nasıl etkilediğine dair bir fikriniz var mı? Kızartma işlemi sırasında biberlerin altın rengini alması için ne kadar süre pişiriyorsunuz?
Kuru biber kızartması yapma sürecini deneyimleyen biri olarak, biberlerin seçimindeki titizliğin ne kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Olgun, sağlıklı ve lekesiz biberler bulmak gerçekten kritik. Peki, biberleri kurutma aşamasında güneşte bekletmenin en iyi yöntem olduğunu duydum, bu konuda bir tecrübeniz var mı? Ayrıca, yoğurtlu versiyonunun daha zengin bir tat sunduğunu belirtmişsiniz; yoğurt sosunun içine sarımsak eklemenin lezzeti nasıl etkilediğine dair bir fikriniz var mı? Kızartma işlemi sırasında biberlerin altın rengini alması için ne kadar süre pişiriyorsunuz?
Cevap yaz