Kırmızı biberin fırında közlenme süresinin 20-30 dakika arasında değiştiğini öğrenince, bu süre zarfında biberlerin nasıl bir lezzet kazanacağını merak ettim. Sizce, fırında közleme sırasında biberlerin dış yüzeylerinin karamelize olması, iç kısımlarının yumuşak ve lezzetli bir hal alması açısından ne kadar önemli? Ayrıca, fırında közleme dışında başka yöntemler de varken, neden özellikle fırında közlemeyi tercih etmeliyiz?
Kırmızı biberin fırında közlenme süresinin 20-30 dakika arasında değiştiğini öğrenince, bu süre zarfında biberlerin nasıl bir lezzet kazanacağını merak ettim. Sizce, fırında közleme sırasında biberlerin dış yüzeylerinin karamelize olması, iç kısımlarının yumuşak ve lezzetli bir hal alması açısından ne kadar önemli? Ayrıca, fırında közleme dışında başka yöntemler de varken, neden özellikle fırında közlemeyi tercih etmeliyiz?
Cevap yaz