Domates ve Biberli Demleme Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram makarna (spagetti veya fiyonk makarna tercih edebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 adet kırmızı biber (jülyen doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (jülyen doğranmış)
- 3 adet domates (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber
- Taze fesleğen yaprakları (servis için)
- Rendelenmiş parmesan peyniri (servis için)
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Yapılışı:
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip, biberler yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- Küp doğranmış domatesleri, kuru fesleğeni, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyin.
- Sosu kısık ateşte 10-15 dakika demlenmeye bırakın, domatesler iyice yumuşasın ve sos kıvam alsın.
- Bu arada bir tencerede makarnayı paket üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
- Haşlanan makarnanın suyundan bir bardak ayırın, makarnayı süzün.
- Demlenmiş domates ve biber sosuna makarnayı ekleyin, biraz makarna suyu ilave edip iyice karıştırın.
- Servis tabağına alın, üzerine taze fesleğen yaprakları ve rendelenmiş parmesan peyniri serperek sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Domateslerin çekirdeklerini çıkarırsanız sos daha az sulu olur
- Sosun demlenme süresini uzatırsanız lezzeti daha yoğun olur
- Makarnayı sosla birleştirirken ayırdığınız makarna suyu ile istediğiniz kıvama getirebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Yanında çıtır ekmek ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz
- Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz
|