Domates ve biber ile karides nasıl pişirilir?

Deniz ürünleri sevenler için pratik ve lezzetli bir tarif: Karidesin domates ve biberle uyumu, zeytinyağında hafifçe sote edilerek hazırlanıyor. Taze malzemelerle hazırlanan bu yemek, hem besleyici hem de görsel olarak iştah açıcı bir seçenek sunuyor.

28 Ekim 2025

Karidesli Domates ve Biber Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 400 gr karides (temizlenmiş ve kabukları çıkarılmış)
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz, karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Karidesleri temizleyip süzgece alın, üzerine limon suyu ve biraz tuz serperek marine edin
  • Domatesleri küp küp doğrayın
  • Biberleri jülyen veya küp şeklinde doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın
  • Sarımsakları ince ince kıyın
  • Maydanozu ince kıyın

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın
  • Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Biberleri ilave edip 3-4 dakika soteleyin
  • Domatesleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Baharatları ve şekeri ekleyip karıştırın
  • Karidesleri tavaya ekleyip 3-4 dakika pişirin (karidesler pembeleşince pişmiş demektir)
  • Son olarak maydanozu ekleyip karıştırın

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine taze çekilmiş karabiber ve limon dilimi ile süsleyebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Karidesleri fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde lastik gibi olur
  • Domateslerin sulu olmaması için çekirdeklerini çıkarabilirsiniz
  • Daha aromalı olması için bir dal taze fesleğen ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni