Biberli ve domatesli yumurta nasıl yapılır?

Lezzetli bir kahvaltı veya hafif akşam yemeği için ideal olan biberli ve domatesli yumurta, pratik hazırlanışı ve doyurucu özelliğiyle sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Taze malzemelerle hazırlanan bu tarif, hem besleyici hem de lezzet dolu bir deneyim sunuyor.

28 Ekim 2025

Biberli ve Domatesli Yumurta Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet yumurta
  • 1 orta boy domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Maydanoz (servis için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın
  • Biberi ince ince doğrayın, çekirdeklerini temizlemeyi unutmayın
  • Soğanı küp şeklinde doğrayın
  • Sarımsağı ince ince kıyın
  • Yumurtaları bir kasede çırpın, tuz ve baharatları ekleyin

Pişirme Yöntemi:

  • Tavayı orta ateşte ısıtın ve sıvı yağı ekleyin
  • Önce soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Domatesleri ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Çırpılmış yumurtaları tavaya dökün
  • Yumurtalar pişerken ara sıra karıştırın
  • Yumurtalar tamamen pişince ocaktan alın

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Üzerine maydanoz serpiştirin
  • Yanında taze ekmek veya simit ile servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Domatesleri kabuğunu soymak daha pürüzsüz bir kıvam sağlar
  • Yumurtaları çok uzun süre pişirmemeye dikkat edin
  • İsterseniz rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz
  • Acı sevenler için biber miktarını artırabilir veya acı biber kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni