Biber turşusu yaparken malzemelerin hazırlığı için gereken 15-20 dakikalık süre aslında çok fazla zaman almıyor. Ancak sonra gelen fermentasyon süresi, gerçekten sabır gerektiriyor. 1-2 hafta beklemek biraz zorlayıcı olabilir, özellikle de biberlerin lezzetinin tadını hemen çıkarmak isteyenler için. Sizce bu bekleyiş değmez mi? Hazırlık aşamasında yaptığınız her şeyin sonucunda lezzetli bir turşunun ortaya çıkacağını bilmek, sabırsız birisi için zorlayıcı olabilir. Fermentasyon süresince dikkat edilmesi gereken noktalar da oldukça önemli görünüyor. Fermente edilen biberlerin sağlıklı ve taze olması, en iyi sonucu almak için şart. Peki, siz en çok hangi biber türünü tercih ediyorsunuz ya da değişik sebzelerle turşu yapmayı düşündünüz mü?
Biber turşusu yaparken malzemelerin hazırlığı için gereken 15-20 dakikalık süre aslında çok fazla zaman almıyor. Ancak sonra gelen fermentasyon süresi, gerçekten sabır gerektiriyor. 1-2 hafta beklemek biraz zorlayıcı olabilir, özellikle de biberlerin lezzetinin tadını hemen çıkarmak isteyenler için. Sizce bu bekleyiş değmez mi? Hazırlık aşamasında yaptığınız her şeyin sonucunda lezzetli bir turşunun ortaya çıkacağını bilmek, sabırsız birisi için zorlayıcı olabilir. Fermentasyon süresince dikkat edilmesi gereken noktalar da oldukça önemli görünüyor. Fermente edilen biberlerin sağlıklı ve taze olması, en iyi sonucu almak için şart. Peki, siz en çok hangi biber türünü tercih ediyorsunuz ya da değişik sebzelerle turşu yapmayı düşündünüz mü?
Cevap yaz