Biber dolması pişerken ne zaman hazır olduğunu anlamak gerçekten önemli bir konu. Sizce biberlerin rengi ve aroması pişmişlik durumunu anlamak için yeterli ipuçları mı? Özellikle iç harcın kontrol edilmesi gerektiğini düşünmekteyim. İç harcın pişip pişmediğini kontrol etmek için bir dolmayı kesmek ve tadına bakmak gerçekten etkili bir yöntem mi? Ayrıca, pişirme yöntemi olarak fırın, ocak ve düdüklü tencere arasında bir fark olduğunu belirtmişsiniz. Sizce bu farklar pişirme süresini ne kadar etkiliyor?
Biber dolması pişerken ne zaman hazır olduğunu anlamak gerçekten önemli bir konu. Sizce biberlerin rengi ve aroması pişmişlik durumunu anlamak için yeterli ipuçları mı? Özellikle iç harcın kontrol edilmesi gerektiğini düşünmekteyim. İç harcın pişip pişmediğini kontrol etmek için bir dolmayı kesmek ve tadına bakmak gerçekten etkili bir yöntem mi? Ayrıca, pişirme yöntemi olarak fırın, ocak ve düdüklü tencere arasında bir fark olduğunu belirtmişsiniz. Sizce bu farklar pişirme süresini ne kadar etkiliyor?
Cevap yaz