Arnavut Biberi, Kırmızı pul biberin bir diğer adı da Arnavut biberidir. Arnavut biberi yüzlerce yıldır dünyanın tüm ülkelerinde yetiştirilmiş ve marketlerde satışa sunulmuş, yemeklere lezzet katmak ve daha sağlıklı yaşamak için kullanılmıştır. Arnavut biberinin ilk olarak yetiştirildiği ülke ise Güney Amerika olarak bilinmektedir. Sağlık açısından faydaları anlaşıldığında ise tüm ülkelerde yetiştirilmiş olan Arnavut biberinin Amerikan tıbbı için önemi büyüktür.
Arnavut biberi ayurveda tıbbında ve geleneksel Çin'de de kan dolaşımını arttırmak ve iştah sorununa çözüm getirmek amacı ile kullanılmaktadır.
Arnavut Biberinin Faydaları Nelerdir?
Arnavut biberi uzun yüzyıllar boyunca alternatif tıp amaçlı kullanılmış ve yerel halk tarafından tedavide önemli bir yer edinmiştir. Arnavut biberi kalsiyum, potasyum ve vitaminler yönünden fazlaca zengin olan bir biber çeşididir. Ayrıca, Arnavut biberinin içeriğinde bulunan kapsaisin terapatik etkeni ile birden fazla rahatsızlığın tedavi edilmesi için kullanılmaktadır. Acı biber yani Arnavut biberinin bilinen faydaları şunlardır;
Hava soğukken ayakkabıların içine konulur ise ayakların donma derecesinde azalma görülmektedir.
Kanamakta olan yaranın kanamasını durdurmakta ve yaranın iyileşmesi esnasında iz kalmasını engellemektedir.
Alerjik reaksiyon durumlarında fayda sağlamakta, baş ağrısı ve soğuk algınlığının iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
Ağrı kesici özelliği bulunmaktadır ve diş ve migren gibi ağrıların yanı sıra yılan sokmalarına da iyi gelmektedir.
İltihap söktürücü ve enfeksiyon önleyici özelliği bulunmaktadır. Bu sebeple de artirit ağrılarına fayda sağlamaktadır. Ayrıca, şeker hastalığının ve sedef hastalığının tedavisi için kullanılmaktadır.
Vücutta bulunan mukusun atılmasını sağlamakta olduğu için soğuk algınlığı hastalarının iyileşmesine fayda sağlamaktadır.
Mideyi ve bağırsakları çalıştırmaktadır. Bu da hazmı kolaylaştırarak ve bağırsakları çalıştırarak metabolizmayı hızlandırmakta ve zayıflamaya yardımcı olmaktadır.
Zayıflatmanın yanı sıra, vücut ısısı ile kan dolaşımını arttırmakta ve kanser oluşumunu önlemektedir.
Damarların içinde bulunan plakları yok etmekte, kan hücrelerine yapışmış olan toksinleri temizlemekte ve kalp sağlığına iyi gelmektedir.
Hipertansiyona iyi gelmekte ve vücudun bütün kan dolaşımını hızlandırmakta, kan basıncının ise dengede kalmasını sağlamaktadır.
Arnavut biberi bu faydalarından dolayı alternatif tıpta sıkça kullanılmakla birlikte sofralarında vazgeçilmez baharatları arasında yerini almaktadır. Çok fazla acı olan Arnavut biberi özellikle de acı soslarda, barbekü soslarında ve benzeri soslarda lezzet amaçlı kullanılmaktadır.
19.01.2024 06:30:58
Arnavut Biberi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Acaba zayiflayabilirmiyim bunu tüketerek. Saliha Akça Özen . 30.10.2017
Vehhâb : Merhaba Saliha hanım, fazla kilolarınızdan kurtulmak için diyet listenize Arnavut biberi ekleyebilirsiniz. Arnavut biberi tüketimi ile vücut ısısını arttırır ve kan dolaşımını hızlandırdığını için bazal metabolizma yakımı da artar. Aşırı tüketimi mide rahatsızlığına sebep olabileceği için kararında tüketmeniz sağlığınız içi önemlidir. Sağlıklı günler dilerim. 24.09.2018 09:34:12
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024