Arnavut Biberi

Arnavut Biberi, Kırmızı pul biberin bir diğer adı da Arnavut biberidir. Arnavut biberi yüzlerce yıldır dünyanın tüm ülkelerinde yetiştirilmiş ve marketlerde satışa sunulmuş, yemeklere lezzet katmak ve daha sağlıklı yaşamak için kullanılmıştır. Arnavut biberinin ilk olarak yetiştirildiği ülke ise Güney Amerika olarak bilinmektedir. Sağlık açısından faydaları anlaşıldığında ise tüm ülkelerde yetiştirilmiş olan Arnavut biberinin Amerikan tıbbı için önemi büyüktür.
Arnavut biberi ayurveda tıbbında ve geleneksel Çin'de de kan dolaşımını arttırmak ve iştah sorununa çözüm getirmek amacı ile kullanılmaktadır.

Arnavut Biberinin Faydaları Nelerdir?


Arnavut biberi uzun yüzyıllar boyunca alternatif tıp amaçlı kullanılmış ve yerel halk tarafından tedavide önemli bir yer edinmiştir. Arnavut biberi kalsiyum, potasyum ve vitaminler yönünden fazlaca zengin olan bir biber çeşididir. Ayrıca, Arnavut biberinin içeriğinde bulunan kapsaisin terapatik etkeni ile birden fazla rahatsızlığın tedavi edilmesi için kullanılmaktadır. Acı biber yani Arnavut biberinin bilinen faydaları şunlardır;
  • Hava soğukken ayakkabıların içine konulur ise ayakların donma derecesinde azalma görülmektedir.
  • Kanamakta olan yaranın kanamasını durdurmakta ve yaranın iyileşmesi esnasında iz kalmasını engellemektedir.
  • Alerjik reaksiyon durumlarında fayda sağlamakta, baş ağrısı ve soğuk algınlığının iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
  • Ağrı kesici özelliği bulunmaktadır ve diş ve migren gibi ağrıların yanı sıra yılan sokmalarına da iyi gelmektedir.
  • İltihap söktürücü ve enfeksiyon önleyici özelliği bulunmaktadır. Bu sebeple de artirit ağrılarına fayda sağlamaktadır. Ayrıca, şeker hastalığının ve sedef hastalığının tedavisi için kullanılmaktadır.
  • Vücutta bulunan mukusun atılmasını sağlamakta olduğu için soğuk algınlığı hastalarının iyileşmesine fayda sağlamaktadır.
  • Mideyi ve bağırsakları çalıştırmaktadır. Bu da hazmı kolaylaştırarak ve bağırsakları çalıştırarak metabolizmayı hızlandırmakta ve zayıflamaya yardımcı olmaktadır.
  • Zayıflatmanın yanı sıra, vücut ısısı ile kan dolaşımını arttırmakta ve kanser oluşumunu önlemektedir.
  • Damarların içinde bulunan plakları yok etmekte, kan hücrelerine yapışmış olan toksinleri temizlemekte ve kalp sağlığına iyi gelmektedir.
  • Hipertansiyona iyi gelmekte ve vücudun bütün kan dolaşımını hızlandırmakta, kan basıncının ise dengede kalmasını sağlamaktadır.
Arnavut biberi bu faydalarından dolayı alternatif tıpta sıkça kullanılmakla birlikte sofralarında vazgeçilmez baharatları arasında yerini almaktadır. Çok fazla acı olan Arnavut biberi özellikle de acı soslarda, barbekü soslarında ve benzeri soslarda lezzet amaçlı kullanılmaktadır.
19.01.2024 06:30:58
Arnavut Biberi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Arnavut Biberi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Arnavut Biberi"
Acaba zayiflayabilirmiyim bunu tüketerek.
Saliha Akça Özen . 30.10.2017

Kara Biber

Kara biber, dünyanın farklı yerlerinde yaygın bir şekilde kullanılan baharatlardan biridir. Tüm haliyle kullanıldığı gibi daha çok öğütülerek kullanılır...
Devamını Oku

Biber Yağı

Biber yağı, çalı ailesine ait olan biberiye bitkisinden damıtma tekniği ile elde edilen bitkisel bir yağdır. Kalite değeri yüksek olan biber yağı sağlık...
Devamını Oku

Biber Ekimi

Biber Ekimi, Anavatanı Güney Amerika olan biber ülkemize Osmanlılar zamanında gelmiştir. Biber de A, B ve C vitaminleri bulunur. Biberin; yeşil, kırmızı, acı...
Devamını Oku

Kırmızı Acı Biber

Kırmızı acı biber, ülkemizde isot olarak tanınan biber türüdür. Özellikle güney bölgelerinde severek tüketilir. Anavatanı Meksika olarak bilinen kırmızı acı ...
Devamını Oku

Acı Biber Turşusu

Acı biber turşusu, Acı biber turşusu yapımında ince, uzun, yeşil renk olan biberler kullanılır. Bu acı biberler cin biberi olarak da bilinmektedir. Turşular ...
Devamını Oku

Biber

Biber, çok eski çağlardan günümüze kadar tüketimi devam eden bir sebzedir. Mutfaklarda yemeklere lezzet katmak için sıkça kullanılan biber, alternatif t...
Devamını Oku

Yoğurt Limon Pul Biber

Yoğurt limon pul biber, Günümüzün en büyük ve yaygın sorunlarından biri haline gelmiş olan kilo sorunundan dolayı insanlar çeşitli yöntemler denemektedir. Öz...
Devamını Oku

Biber Yetiştiriciliği

Biber Yetiştiriciliği, Biber yetiştiriciliğinde ülkemizde pek çok biber çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar acı biber, sivri biber, çarliston biberi, dolmal...
Devamını Oku

Biber Fidesi

Biber Fidesi, genellikle kızartmalık, sofralık ve kurutmalık olarak tüketilmek için ekilir. Birden çok çeşitleri vardır. Bunlar süs biberleri, dolma biber, k...
Devamını Oku

Acı Biber

Acı biber, neredeyse tüm dünya mutfağında kullanılan acı biberin tarihi yaklaşık 9 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Avrupa ülkelerinde daha önceki yıllarda sü...
Devamını Oku

Jalapeno Biberi

Jalapeno Biberi; yazıldığı gibi okunmayan "Halapenyo" denilen bu biberin anavatanı Meksika'dır. Capsicum annuum türünden cin biber ailesindendir. Tam an...
Devamını Oku

Meksika Biberi

Meksika Biberi, Meksika biberi Meksika'da yetişen ve çok acı olması ile bilinen kırmızı renkli bir biber çeşididir. Meksika biberinin acılığı onu bütün dünya...
Devamını Oku

Kuru Biber

Kuru biber, özellikle kış günlerinde vazgeçilmez bir besindir. Yaz aylarında yetiştirilen biberler bazı aşamalardan geçirilerek kurutulur. Konserve ve benzer...
Devamını Oku

Cin Biberi

Cin biberi, diğer adıyla da süs biberi olarak da bilinir. Ülkemizde biber çeşitleri çok olmasına rağmen, cin biberi Meksika'da bolca üretilmektedir. Acı olma...
Devamını Oku

Kırmızı Pul Biber

Kırmızı pul biber, belli yerlerde ekilen kırmızı biberin toplanıp sapı ve tohumlarından ayırarak güneş altında kurutulması ve dövülmesi ortaya çıkan bah...
Devamını Oku

Kırmızı Biber

Kırmızı biber, kırmızı biber patlıcangiller familyasına ait olan bir sebze türüdür. Ana yurdu Güney ve orta Amerika'dır. Sebze olarak kullanımının yanı sıra ...
Devamını Oku

Çarliston Biber

Çarliston Biberi, Çarliston biberi, Türkiye'de çok yetiştirilen, aynı isimle söylenen rengi yeşil ve tatlı biberin yanında acı olanı da bulunan bitkiler...
Devamını Oku

Biber Tohumu

Biber Tohumu, Biber tohumları çeşit olarak çok olan bitkilerdir, tohumların sıcaklığa bağlı olarak çimlenme süreleri değişir.25 derece olan bir sıcaklıktaki ...
Devamını Oku

Tayland Biberi

Tayland Biberi, özellikle uzak doğu ülkelerinde yemeklerin içinde ya da yanında kullanılan vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Yemeğe konulduğunda ayrı b...
Devamını Oku

Pul Biber

Pul biber, bazı işlemler sonucunda kırmızı biberin kurutularak ve dövülüp baharat olarak kullanılan bir çeşittir. Acı bir tadı olan pul biber daha çok yemekl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kırmızı Biber
Çarliston Biber
Biber Tohumu
Tayland Biberi
Pul Biber
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024