Yoğurtlu kapya biber salatası nasıl hazırlanır?
Fırında veya ızgarada pişirilmiş kapya biberlerin yoğurtla buluştuğu, sarımsak ve baharatlarla zenginleşen bu salata, hem hafif hem de doyurucu bir lezzet sunuyor. Pratik hazırlanışı ve çok yönlü servis seçenekleriyle sofralarınızı renklendirecek bir tarif.
Yoğurtlu Kapya Biber Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 adet kapya biber
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı nane
- İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı:
- Kapya biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra, fırın tepsisine dizin
- 200°C fırında 20-25 dakika pişirin veya ızgara tavasında her iki yönünü de kızartın
- Pişen biberlerin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın
- Bir kasede yoğurdu çırpın, ezilmiş sarımsakları ve tuzu ekleyip karıştırın
- Doğranmış biberleri yoğurtlu karışıma ekleyip harmanlayın
- Üzerine zeytinyağı gezdirin
- Kırmızı pul biber ve naneyi serpiştirin
- İsteğe bağlı olarak nar ekşisi ekleyebilirsiniz
- Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Biberleri fırınladıktan sonra buharının çıkması için streç filme sararsanız kabukları daha kolay soyulur
- Yoğurdun kıvamını ayarlamak için süzme yoğurt kullanabilirsiniz
- Daha lezzetli olması için biberleri mangalda da pişirebilirsiniz
- Servis öncesi zeytinyağı ve pul biberle süsleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Et yemeklerinin yanında
- Pilav ve makarna ile
- Meze olarak
- Sandviç ve dürümlerde
|