Maraş biberi turşusu kurma sürecinde biberlerin seçiminden tuz oranına kadar dikkat edilmesi gereken birçok nokta olduğunu görüyorum. Özellikle biberlerin taze ve sağlıklı olmasının yanı sıra boyutlarının eşit olması gerçekten önemli. Peki, bu turşuyu hazırlarken farklı biber çeşitleri kullanmayı denediniz mi? Belki de karışımın tadı ve görünümü daha da zenginleşir. Ayrıca, fermentasyon süresi boyunca her gün kontrol etmenin ne kadar kritik olduğunu belirtmişsiniz. Bu süreçte, herhangi bir sorun yaşadığınızda müdahale etmek için nasıl bir yol izliyorsunuz? Son olarak, zeytinyağı eklemenin turşunun ömrünü uzattığını belirtmişsiniz. Bu pratik uygulamaları kendi deneyimlerinizle birleştirerek daha da geliştirdiniz mi?
Maraş biberi turşusu kurma sürecinde biberlerin seçiminden tuz oranına kadar dikkat edilmesi gereken birçok nokta olduğunu görüyorum. Özellikle biberlerin taze ve sağlıklı olmasının yanı sıra boyutlarının eşit olması gerçekten önemli. Peki, bu turşuyu hazırlarken farklı biber çeşitleri kullanmayı denediniz mi? Belki de karışımın tadı ve görünümü daha da zenginleşir. Ayrıca, fermentasyon süresi boyunca her gün kontrol etmenin ne kadar kritik olduğunu belirtmişsiniz. Bu süreçte, herhangi bir sorun yaşadığınızda müdahale etmek için nasıl bir yol izliyorsunuz? Son olarak, zeytinyağı eklemenin turşunun ömrünü uzattığını belirtmişsiniz. Bu pratik uygulamaları kendi deneyimlerinizle birleştirerek daha da geliştirdiniz mi?
Cevap yaz