Közlenmiş kapya biber turşusu nasıl hazırlanır?

Közlenmiş kapya biberin lezzetini turşuya taşıyan bu özel tarif, hem yapım kolaylığı hem de çok yönlü kullanımıyla mutfaklarda sıkça yer buluyor. Geleneksel turşulardan farklı olarak közleme işlemi bibere karakteristik bir aroma katarken, sirke ve baharat dengesiyle mükemmel bir lezzet uyumu sunuyor.

28 Ekim 2025

Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tarifi


Malzemeler:


  • 1 kg közlenmiş kapya biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı nohut (turşunun diri kalması için)
  • 1 çay kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
  • 1-2 dal taze kekik veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik

Hazırlık Aşamaları:


  • Közlenmiş kapya biberleri temiz bir kavanoza sıkı olmayacak şekilde yerleştirin.
  • Aralara soyulmuş sarımsakları ve kekik dallarını ekleyin.
  • Bir tencerede su, sirke, tuz ve şekeri kaynatın, soğumaya bırakın.
  • Soğuyan karışımı biberlerin üzerine dökün, üzerine nohutları ekleyin.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, serin ve karanlık bir yerde 1 hafta bekletin.

Püf Noktaları:

  • Kullanacağınız kavanozun temiz ve steril olmasına dikkat edin.
  • Turşu suyunun biberleri tamamen örtmesi gereklidir.
  • Oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabında muhafaza edin.
  • Közlenmiş biberlerin çekirdekleri temizlenmiş olmalıdır.

Servis Önerisi:

  • Et yemeklerinin yanında, sandviçlerde veya kahvaltılık olarak tüketebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni