Ekşimikli biber turşusunu yapmayı çok isterdim! Özellikle yaz aylarında taze biberlerin bu şekilde değerlendirilmesi harika bir fikir. Sizce ekşimik yaparken yoğurt mu yoksa süzme yoğurt mu tercih edilmeli? Ayrıca bu turşuda kullanmayı düşündüğünüz baharatlar nelerdir? Acı biber eklemeyi düşündünüz mü? Ben biraz daha acılık seviyorum, belki bir iki tane acı biber ile denemek güzel olur. Bu lezzetin kış aylarında sofrada yer alması ne kadar keyifli olur!
Ekşimikli biber turşusunu yapmayı çok isterdim! Özellikle yaz aylarında taze biberlerin bu şekilde değerlendirilmesi harika bir fikir. Sizce ekşimik yaparken yoğurt mu yoksa süzme yoğurt mu tercih edilmeli? Ayrıca bu turşuda kullanmayı düşündüğünüz baharatlar nelerdir? Acı biber eklemeyi düşündünüz mü? Ben biraz daha acılık seviyorum, belki bir iki tane acı biber ile denemek güzel olur. Bu lezzetin kış aylarında sofrada yer alması ne kadar keyifli olur!
Cevap yaz