Biber dolması yapma adımlarını okurken aklımda birkaç soru belirdi. Öncelikle biberlerin içini temizlerken dikkat etmem gereken başka bir nokta var mı? Belki de biberlerin suyu bırakıp bırakmaması konusunda endişelerim var. İç harcı hazırlarken soğanları ne kadar kavurmam gerektiğini merak ediyorum; fazla pişirirsem tat değişebilir mi? Ayrıca, dolmaları borcama yerleştirirken biberlerin üst kısmında ne kadar boşluk bırakmalıyım? Son olarak, pişirme süresinin sonunda folyo çıkardığımda fırında ne kadar tutmalıyım ki en iyi sonuç alınsın?
Biber dolması yapma adımlarını okurken aklımda birkaç soru belirdi. Öncelikle biberlerin içini temizlerken dikkat etmem gereken başka bir nokta var mı? Belki de biberlerin suyu bırakıp bırakmaması konusunda endişelerim var. İç harcı hazırlarken soğanları ne kadar kavurmam gerektiğini merak ediyorum; fazla pişirirsem tat değişebilir mi? Ayrıca, dolmaları borcama yerleştirirken biberlerin üst kısmında ne kadar boşluk bırakmalıyım? Son olarak, pişirme süresinin sonunda folyo çıkardığımda fırında ne kadar tutmalıyım ki en iyi sonuç alınsın?
Cevap yaz