Biberli kuru fasulye tarifini okuduktan sonra, gerçekten de kış aylarında sıkça yapılan bir yemek olduğunu düşündüm. Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatmanın, pişirme süresini kısaltması çok pratik bir yöntem. Ayrıca, sebzeleri doğramak ve kavurmak oldukça keyifli bir aşama. Salça ve baharatların eklenmesi, yemeğin lezzetini artıracak gibi görünüyor. Pişirme süresinin fasulyenin cinsine göre değişebileceği hatırlatması da önemli. Yanında pilav ve turşu ile servis yapmanın, yemeğin tadını daha da artıracağı kesin. Biberli kuru fasulye gibi doyurucu ve besleyici bir yemeği denemek için sabırsızlanıyorum. Sizce et eklemek, yemeği daha lezzetli hale getirir mi?
Biberli kuru fasulye tarifini okuduktan sonra, gerçekten de kış aylarında sıkça yapılan bir yemek olduğunu düşündüm. Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatmanın, pişirme süresini kısaltması çok pratik bir yöntem. Ayrıca, sebzeleri doğramak ve kavurmak oldukça keyifli bir aşama. Salça ve baharatların eklenmesi, yemeğin lezzetini artıracak gibi görünüyor. Pişirme süresinin fasulyenin cinsine göre değişebileceği hatırlatması da önemli. Yanında pilav ve turşu ile servis yapmanın, yemeğin tadını daha da artıracağı kesin. Biberli kuru fasulye gibi doyurucu ve besleyici bir yemeği denemek için sabırsızlanıyorum. Sizce et eklemek, yemeği daha lezzetli hale getirir mi?
Cevap yaz