5 adet dolma biberle hangi tarifleri yapabilirim?

Sadece beş adet dolma biberle mutfakta yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz birbirinden farklı lezzetler hazırlamak mümkün. Geleneksel dolma tariflerinden sıra dışı yorumlara uzanan bu öneriler, hem pratik hem de damak zevkinize hitap edecek çeşitlilikte sunuluyor.

28 Ekim 2025

5 Adet Dolma Biberle Yapabileceğiniz Lezzetli Tarifler


Merhaba! 5 adet dolma biberle hem pratik hem de lezzetli birçok yemek hazırlayabilirsiniz. İşte sizin için birbirinden güzel tarif önerileri:

1. Klasik Zeytinyağlı Dolma


  • 5 adet dolma biberin içini özenle temizleyin.
  • İç harcı için; 1 su bardağı pirinç, 1 soğan (küp doğranmış), 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tarçın, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Biberlerin ağız kısmına gelecek şekilde içlerini doldurun, tencereye dizin.
  • Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.

2. Etli Dolma


  • İç harcı için; 200 gr kıyma, 1 soğan, yarım su bardağı pirinç, 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber ve kimyonu iyice yoğurun.
  • Dolmaları doldurup tencereye yerleştirin.
  • Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyip 40-45 dakika pişirin.

3. Fırında Dolma

  • Dolmaları klasik iç harçla doldurun (zeytinyağlı veya etli tercih edebilirsiniz).
  • Fırın tepsisine dizin, üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

4. Çıtır Dolma Kızartması

  • Hazırladığınız dolmaları (pişmemiş) önce haşlayıp soğutun.
  • Daha sonra galeta ununa veya una bulayarak kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.

5. Dolmalı Pilav

  • Dolma biberleri küp küp doğrayın.
  • 1 soğanı soteleyip biberleri ekleyin, 2-3 dakika kavurun.
  • 1 su bardağı pirinç ve 2 su bardağı sıcak su ekleyip pilavını pişirin.

6. Dolma Çorbası

  • Küp doğranmış dolma biberleri, 1 havuç ve 1 patatesle birlikte 1 litre et suyunda haşlayın.
  • İçine 2 yemek kaşığı tel şehriye ekleyip 15 dakika daha pişirin.
  • Servis ederken üzerine nane ve limon sıkın.

7. Dolmalı Omlet

  • Küp doğranmış dolma biberleri tavada soteleyin.
  • 3 yumurta, tuz ve baharatlarla çırpıp tavaya ekleyin, omlet şeklinde pişirin.

İpuçları:

  • Dolmaları doldururken çok sıkıştırmayın, pirinçler pişerken genişler.
  • Pişirme süresince tencerenin kapağını sık açmayın.
  • Zeytinyağlı dolmalar soğudukça daha lezzetli olur.

Bu tariflerle 5 adet dolma biberi değerlendirip harika yemekler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni