Kremalı biberli tavuk nasıl yapılır? tarifi var mı?

Renkli dolmalık biberlerin lezzetiyle buluşan yumuşacık tavuk parçaları, kremalı bir sosla harmanlanıyor. Pratik hazırlanışı ve zengin aromasıyla hem günlük sofraların hem de özel davetlerin vazgeçilmezi olacak bu tarif, pilav veya makarna eşliğinde unutulmaz bir akşam yemeği vaat ediyor.

28 Ekim 2025

Kremalı Biberli Tavuk Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber (jülyen doğranmış)
  • 1 adet yeşil dolmalık biber (jülyen doğranmış)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 200 ml krema
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

Hazırlanışı:


  • Tavukları kuşbaşı doğrayıp tuz ve karabiberle marine edin
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın
  • Tavukları yüksek ateşte her yönü altın rengi olana kadar pişirin
  • Tavukları tavadan alıp bir kenara ayırın
  • Aynı tavaya soğan ve sarımsakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin
  • Doğranmış biberleri ilave edip 5-6 dakika daha soteleyin
  • Kırmızı toz biber ve kekiği ekleyip karıştırın
  • Tavukları tavaya geri ekleyin
  • Kremayı ilave edip kaynamaya bırakın
  • Kısık ateşte 8-10 dakika daha pişirin
  • Son olarak maydanozu ekleyip karıştırın

Servis Önerisi:

  • Pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine taze çekilmiş karabiber serperek servis yapabilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Tavukları çok uzun süre pişirmemeye dikkat edin
  • Kremayı kaynatmamaya özen gösterin
  • Dilerseniz biber çeşitlerini arttırabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni