{ "title": "Pul Biber", "image": "https://www.acibiber.gen.tr/images/pul-biber.jpg", "date": "19.01.2024 03:57:15", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Pul biber, bazı işlemler sonucunda kırmızı biberin kurutularak ve dövülüp baharat olarak kullanılan bir çeşittir. Acı bir tadı olan pul biber daha çok yemeklere lezzet vermesi için ya da bazı yemeklerin görselliğini arttırmak için kullanılabilir. Genellikle Urfa bölgesinde yetişen kırmızı biber toplanarak tohumun temizlenir ve temiz bir zemin üzerine dizilerek güneş gören bir yerde yaklaşık olarak üç boyunca kurutulmaya bırakılır. Daha sonra kurutma işlemi biten kırmızı biberler toplanır ve dövülür. Ardından dövülmüş olan kırmızı biberlere bir miktar tuz ve bir miktar zeytinyağı eklenerek karıştırılarak kullanıma hazır hale gelmektedir. Genelde yemeklerde kullanılan pul biber yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra tüketildiği takdirde birçok faydada vermektedir. Bir tutamının bile birçok hastalığa verdiği fayda ile bilinen pul biberin birçok faydasını beraber inceleyelim;