{ "title": "Kırmızı Biber", "image": "https://www.acibiber.gen.tr/images/kirmizi-biber.jpg", "date": "19.01.2024 10:01:16", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Kırmızı biber, kırmızı biber patlıcangiller familyasına ait olan bir sebze türüdür. Ana yurdu Güney ve orta Amerika'dır. Sebze olarak kullanımının yanı sıra baharat da elde edilir. Sıcak ve kuru iklimlerde çok daha iyi yetişir. İlk olarak rengi yeşildir ve olgunlaşmaya başladığında kırmızıya döner. Kimisi tatlı kimisi hafif acı kimisi ise çok acı olabilir. Kırmızı biber kurutularak baharatları elde edilir. Ayrıca bütün kurutularak dolmalık olarak saklanabilir. Taze olarak yemeklerde mezelerde kullanılır. Közlemesi yapılarak yine mezelerde ve salatalarda kahvaltı sofralarında sıklıkla kullanılır. Sıklıkla dolmalarda, kızartmalarda salatalarda kullanılan bu sebze sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Birçok hastalığın önüne geçer ve sizleri hastalıklardan korur. Kırmızı biber yaz ayları asıl mevsimi olduğu için çok daha fazla pazar tezgâhlarında bulunur ve çok uygun fiyatlı olur. Hem yaz aylarında çok daha lezzetli biberlere rastlarız tezgâhlarda. Bu nedenle çoğu insan kırmızı biberleri yazdan alıp kış için konserveler yapar ya da közleyip kabuklarını soyduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda kış için saklarlar. Çünkü kış aylarında kırmızı biber fiyatları on liraya kadar çıkıyor. Fakat yazın bir iki liraya almak mümkün. Hem bu şekilde hazırlandığında hemen kolaylıkla dolaptan çıkarıp çözdürüp soslanarak servise hazır oluyor ve ani durumlarda kurtarıcınız oluyor. Şimdi birçok yemekte kullanılan ve çok sevilen bu biberin sağlığımıza olan birçok faydasından bahsedelim.

Kırmızı biberin faydaları nelerdir?
Kırmızı biberin zararları nelerdir?
" } ] }