{ "title": "Biber Çeşitleri", "image": "https://www.acibiber.gen.tr/images/biber-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 05:36:52", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Biber çeşitleri: Biber sofraların vazgeçilmez sebzesidir. Biber denilince ilk akla gelen menemen olur. Biberin ve domatesin bir araya gelerek yapıldığı enfes bir yemektir. Biber yetiştirmek zor değildir. O yüzden kıyı kesimlerde, köylerde biber yetiştirilir. Organik biber genellikle yaz aylarında olur. Kışın olan biberler katkı maddeli olduğu için çok fazla yenilmez.

Biberin birçok çeşidi vardır ve her biberin lezzeti ayrıdır.

Çarliston biberi: Ortalama 15 cm uzunluğunda ve sarı renktedir. Biber çeşitleri arasında en erken olan biber türüdür. Kızartmalık ve yemek yapımında çok tercih edilir. Aynı zamanda çarliston biberin turşusu da yapılır. Tadı tatlıdır. Fakat isteğe göre acı çarliston biberi de vardır.

Dolma biberi: Yuvarlak ve tatlı biber türüdür.

Verimli bir yapısı vardır. Genellikle biber dolması yapımında kullanılır. Günlük sofralarda veya başka yemeklerde de tercih edilir.

Kırmızı biberi: Kırmızı rengine sahip tatlı bir biber türüdür. Kalın yapıda ve uzundur. Közlenmesi ile meşhur bir biber türüdür. Etli bir yapısı olduğu için biber dolması veya kurutmalığı yapılır. Tadı diğer biberlere göre daha çok lezzetlidir.

Ilıca biberi: Yeşil rengine sahip ve uzun yapıdadır. Verimi oldukça iyidir. Sofra da yemeklerde veya turşu da çok tercih edilen biber çeşididir. Tadı acı olduğu için biber salçası yapımında da kullanılır. Meyve salkımları uzun olduğu için aşağıya doğrudur.

Sera demre biberi: Yeşil rengine sahip ve uzun yapıdadır. Erken hasat edilen bir biber türüdür. Tadı tatlı olduğu için sofralık yemeklerde ve turşu yapımında kullanılır. Etli bir yapısı olduğu için kartlaşmaya başladığı zaman tadı acı olmaya başlar.

Menderes acı kıl biberi: Sivri biber türlerinde biridir. Uzun ve etli bir yapısı vardır. Yeşil renginde ve tadı acıdır. Tadı acı olduğu için turşuda veya biber salçası yapımında kullanılır. Verimi oldukça iyidir ve tadı acı olmasına rağmen çok lezzetlidir.
" } ] }