{ "title": "Acı Biber", "image": "https://www.acibiber.gen.tr/images/aci-biber.jpg", "date": "19.01.2024 06:10:54", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Acı biber, neredeyse tüm dünya mutfağında kullanılan acı biberin tarihi yaklaşık 9 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Avrupa ülkelerinde daha önceki yıllarda süs bitkisi olarak yetiştirilen acı biber, günümüzde mutfaklarda birçok yemeğin içinde kullanılmaktadır. Acı biberin farklı biber türlerine nazaran sağlık için faydaları daha fazladır. İçeriğinde barındırdığı capsaicin adlı bileşen farklı hastalıklar üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır. Acı biber bahçe ve balkonlarda kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Biber tohumları saksıda, sıcak toprağın içine eklenerek kolaylıkla yetiştirilebilir. Tohumların sıcak toprağa eklenmesindeki amaç, çimlenme süresinin daha kısa olmasıdır. Bu sayede sonuç daha çabuk alınır. Tüm biberlerin yetiştirilme şartları aynıdır. Farklı çeşitteki biberler yan yana ekilerek yetiştirilebilir. Gelişimini tamamlayan biberlerin toplanması gerekir. Bu sayede bir sonraki biberlere yer açılır. Biberlerin sahip olacağı acılık yetiştirildikleri ortamın sıcaklığına göre farklılık gösterir. Sıcaklık ne kadar çoksa yetişen biber o kadar acı olur. Acı biber kırmızı ve yeşil olmak üzere iki türdedir. Her iki türünde kendine özgü özellikleri ve faydaları vardır.

Acı biberin faydaları nelerdir?
Acı biberin zararları nelerdir?
" } ] }