{ "title": "Acı Biber Turşusu", "image": "https://www.acibiber.gen.tr/images/aci-biber-tursusu(1).jpg", "date": "21.01.2024 08:02:44", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Acı biber turşusu, Acı biber turşusu yapımında ince, uzun, yeşil renk olan biberler kullanılır. Bu acı biberler cin biberi olarak da bilinmektedir. Turşular pet şişelere ya da plastik bidonlara kurulabilir. Yaklaşık 2 kiloluk malzeme için 5 litrelik kavanoz tercih edilmelidir. Turşuların kurulacağı kap olarak ilk akla pet şişeler ya da plastik bidonlar gelir. Turşu yapımında kullanılan kaya tuzu ve sirke gibi ürünler turşunun bekleme esnasında plastik malzeme ile kimyasal reaksiyona geçer. Bu da bakteri üremesine sebep olur. O nedenle oluşabilecek bakterileri önlemek için irili ufaklı cam kavanozlar tercih edilmelidir. Kavanozların kapaklarının hava almadan kapanıyor olması turşu kurulmasında en önemli faktörlerden biridir. Gerekirse cam kavanozlar kullanılmadan önce kaynatılır, içlerinin kuru ve kokusuz olduğundan emin olduktan sonra turşu kurulur.